Asociația HABILITAS

Acasa Asociația HABILITAS

Habilitas-logo

Cine suntem?

O organizaţie non-guvernamentală, care îşi propune ca misiune cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice si dezvoltarea profesională şi personală a adulţilor din România, care activeaza in domeniul imbatranirii.

Viziunea noastra:

Dorinta de a deveni un centru – resursa in domeniul imbatranirii active, promovand implicarea seniorilor in viata comunitatii si optimizarea politicilor publice referitoare la seniori, un furnizor cheie pentru dezvoltarea profesională, dezvoltarea personala, un consultant la standarde înalte în demararea şi dezvoltarea de servicii sociale.

Obiective:

Desfasurarea de proiecte cu focus pe imbatranirea activa, cresterea participarii sociale a varstnicilor si profesionalizarea personalului de ingrijire a varstnicilor, precum si crearea şi livrarea cursurilor de formare iniţială şi continuă a adulţilor.

Proiecte in derulare:

  •  “Enhancing labor market integration of elderly family carers through skills improving” (ELMI) – proiect LLP Leonardo da Vinci TOI, finantat de Comisia Europeana prin ANPCDEFP, si derulat in perioada 2014-2016. Habilitas este coordonatorul acestui proiect care are ca scop transferul din Italia unui curs on-line pentru ingrijitorii familiali ai persoanelor varstnice diagnosticate cu dementa Alzheimer.
  • SenioriNet – proiect implementat de Confederația Caritas Romania în parteneriat cu Asociaţia Crucea Alb-Galbenă, Asociaţia Four Change, Asociaţia de Ajutor Mutual şi Asociaţia Habilitas CRFP, urmarind consolidarea capacității ONG-urilor din sectorul social şi susținerea participării lor active în domeniul politicilor publice în vederea creșterii accesului vârstnicilor din Romania la servicii de îngrijire la domiciliu.
  • “Partnership for Combating of Elder Abuse” – proiect care vizeaza constientizarea seniorilor si familiilor lor despre problematica abuzului asupra varstnicilor si elaborarea unui pachet de training pe aceasta tematica.

Downloadeaza toata prezentarea aici.