„Din grijă pentru cei dragi” s-a lansat un nou SES în cadrul proiectului $E$

Acasa „Din grijă pentru cei dragi” s-a lansat un nou SES în cadrul proiectului $E$

TOȚI EGALI! STOP DISCRIMINĂRII!
COD VERDE PENTRU VIITOR!

ses

București, noiembrie 2015

În calitate de promotor al economiei sociale, ca mecanism activ și viabil în România, proiectul POSDRU/173/6.1/S/148943 ”$E$ Susținere Economică și Socială pentru persoane vulnerabile” sprijină incluziunea socio-profesională a persoanelor vulnerabile, prin înființarea a zece întreprinderi sociale în mediul urban şi rural, iar asta (ATENȚIE!) într-un interval de 12 luni.

DA! Este posibil, pentru că proiectul $E$ este implementat de Federaţia „Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România” (ONPHR) cot la cot cu 7 parteneri, dintre care unul transnațional.

Pentru că miza proiectului $E$ constă în dezvoltarea înterprinderilor înființate, vă aducem la cunoștință că marți, 17 noiembrie 2015, la Hotel Golden Tulip din București, a fost lansată oficial structura de economie socială HOME CARE SERVICES – furnizor de servicii de îngrijire seniori la domiciliu, în cadrul evenimentului de marketing ”Din grijă pentru tine”.

SES-ul Home Care Services este înființat de Asociația pentru Dialog și Educație Civică (partener național, regiunea BI) și pune la dispoziția clienților un model occidental de îngrijire a vârstnicilor, dovedit a fi mult mai economic și calitativ față de instituționalizare.

Evenimentul de marketing ”Din grijă pentru cei dragi” a debutat cu prezentarea proiectului $E$, unde Ramona Suteu, Manager proiect a subliniat faptul că, în pofida tuturor provocărilor, cele 10 înterprinderi sociale vor continua să funcționeze și după finalizarea din decembrie a proiectului, având misiunea clară de a facilita accesul pe piaţa muncii a persoanelor celor mai dezavantajate economic şi social.

Irina Niculae, Manager Home Care Services a vorbit detaliat despre serviciile oferite (îngrijire la domiciliu, servicii extra, kinetoterapie și masaj terapeutic, teleasistență), precizând că, pentru o îngrijire completă la domiciliu, s-au aliat cu Fundația Crucea Alb Galbenă – pionier în îngrijirea medicală la domiciliu.

Diana Chiriacescu, Expert Politici Publice, Confederaţia Caritas România a prezentat, cu date statistice și situații rupte din realitate, evoluțiile serviciilor de îngrijire la domiciliu în contextul noii strategii naționale de incluziune socială și combatare a sărăciei.

Concluzia este clară: în domeniul social ne aflăm într-un dezechilibru total între cerere și ofertă, iar îndemnul este ca furnizorii de servicii sociale să-și ”activeze” utilizatorii/beneficiarii, deoarece percepția politicianului este departe de realitatea de pe teren.

La final, Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, Director General DGASMB a venit cu un imbold pozitiv, oferind exemple de structuri de economie socială de succes înființate chiar de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti: Santhe Fitoceainărie – ceinăria pet friendly de pe Lipscani, SES Design – specializată în amenajări interioare, Cofetăria 292 Catering etc., toate generatoare de venit și, implicit, locuri de muncă pentru persoane fără şanse prea mari pe piaţa muncii.

La evenimentul de marketing Home Care Services au participat actori sociali relevanți, atât din mediul public, cât și din cel privat, printre care: DGSAMB, DGASPC sector 1, sector 3, sector 4, sector 5, Asociația Viitor Plus, Liga pentru promovarea și apărarea persoanelor cu handicap din România, ADRA România etc.

În concluzie, SES Home Care Services – furnizor de servicii de îngrijire seniori la domiciliu, pe lângă gama variată de servicii oferite persoanelor în nevoie, personal instruit și dedicat, tehnologie de intervenție de tipul aparatelor de alertă, cabinet mobil de kinetoterapie, servicii de transport adaptate persoanelor cu dizabilități sau bătrânilor mai greu transportabili, contribuie la îmbunătățirea socială prin crearea și menținerea de locuri de muncă destinate categoriilor cu risc de marginalizare.

Mai multe despre Home Care Services aflați chiar de aici www.homecareservices.ro.

Pentru informații suplimentare legate de proiectul $E$ vă puteţi adresa d-nei Valentina Merlici, Expert Informare și publicitate,

e-mail: valentina.merlici@gmail.com, tel. 0726 330 355.