Fundația Inimă de copil

Acasa Fundația Inimă de copil

Sigla-IDC-pe-fond-transparent

Cine suntem?

O organizatie non-guvernamentala infiintata in 1996 cu o profunda misiune sociala, pentru copii din familii in dificultate, familii monoparentale, familii in situatii vulnerabile, tineri in situatii de vulnerabilitate etc.

Ne desfasuram activitatea in special in zona Galati. In prezent oferim servicii sociale pentru peste 350 de copii si tineri iar ariile prioritare de interventie ale organizatiei sunt:

  • sustinerea copiilor din familii sarace,
  • sprijin pentru ingrijirea si recuperarea copiilor cu dizabilitati,
  • integrarea sociala si profesionala a tinerilor din categorii defavorizate, tineri cu dizabilitati/din centre de plasament.

Obiective

Asiguram ingrijire si reintegrare sociala copiilor din familii sarace si familiilor acestora, copiilor si tinerilor cu dizabilitati, tinerilor din centre de plasament, tinerilor cu HIV/SIDA de a asigura asistenta pentru familiile aflate in dificultate, asistenta pentru persoanele apartinand grupurilor vulnerabile.

Urmarim

  • dezvoltarea deprinderilor pentru viata,
  • dezvoltarea abilitatilor personale in vederea integrarii mai bune in societate.
  • Impreuna cu ei derulam activitati de integrare, terapie prin arta si terapie ocupationala ce vizeaza dezvoltarea manualitatii si a abilitatilor practice, stimularea imaginatiei si autodisciplinei, cresterea increderii tinerilor in fortele proprii si incurajarea muncii in echipa.

Downloadeaza toata prezentarea aici.