Proiectul $E$: Cine? Unde? Când? Cum? Şi, mai ales, de ce?

Acasa Proiectul $E$: Cine? Unde? Când? Cum? Şi, mai ales, de ce?

TOȚI EGALI! STOP DISCRIMINĂRII!
COD VERDE PENTRU VIITOR!

POZA_Proiectul $E$ Cine Unde Când Cum Şi, mai ales, de ce

București, noiembrie 2015

E îndrăzneț și ambițios! Empatizează și acționează! Are obiective clare și nu se lasă intimidat de provocări! Îl cheamă ”$E$” Susținere Economică și Socială pentru persoane vulnerabile, cod proiect POSDRU/173/6.1/S/148943, și militează pentru promovarea incluziunii şi dezvoltarea economiei sociale în România.

Cine? Unde? Când? Cum? De ce? – răspunsurile chiar aici!

CINE?

Motorul proiectului $E$ este rulat de Federaţia „Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România” (ONPHR), cu suportul unui partener transnațional pe numele său CRPG – Centrul de Reabilitare Profesională Gaia din Portugalia și a 6 parteneri locali: Fundația Inimă de Copil, Asociația Habilitas, Asociaţia Caleidoscop, Asociaţia pentru Dialog şi Educaţie Civică, Asociaţia Ai Grijă de Mine și Asociaţia Consilier-Vest.

UNDE?

În România rurală și urbană, acoperind regiunea Bucureşti-Ilfov – în principal, plus regiunile Sud-Est, Sud-Vest, Oltenia Vest cu referire la județele Galaţi, Vâlcea și Arad.

CUI?

Proiectul $E$ se adresează categoriilor vulnerabile din regiunile de implementare, iar dacă ar fi să detaliem, am preciza un total de 420 de persoane supuse marginalizării și excluderii sociale, precum: rromi, persoane cu dizabilităţi, tineri care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, persoane din familii cu peste doi copii, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, femei în situaţii de risc, persoane care trăiesc din venitul minim garantat și persoane afectate de boli profesionale.

DE CE?

Simplu! Pentru că (încă) se poate ”vedea cu ochiul liber” că situația categoriilor defavorizate este într-o continuă deteriorare! Pentru că (încă) nu putem vorbi despre o „comunitate de afaceri” și, cu atât mai puțin, despre o „cultură antreprenorială” și o cultură a economiei sociale în România! Pentru că (încă) statisticile confirmă o creștere a șomajului și a gradului de sărăcie în rândul persoanelor vulnerabile. Pentru că (încă) grupul țintă nu concurează în condiții de egalitate și acces deplin pe piața deschisă a muncii! Pentru că nu-l mai vrem pe ”încă”!

CUM?

Cu ambiție și profesionalism! Prin acțiuni ample și concrete: înființarea a 10 SES-uri cu diverse domenii de activitate și crearea a 128 noi locuri de muncă; formarea, calificarea și angajarea persoanelor din grupurile vulnerabile; promovarea exemplelor de bună practică din domeniul economiei sociale, ca instrument flexibil și durabil pentru dezvoltarea economică, după exemplul altor state europene.

CÂND?

Pe parcursul a 12 luni de implementare, mai exact: 29 decembrie 2014 – 28 decembrie 2015, cu garanția că misiunea asumată prin proiect nu se încheie cu această dată.

Pentru informații suplimentare legate de proiectul $E$ vă puteţi adresa d-nei Valentina Merlici, Expert Informare și publicitate,

e-mail: valentina.merlici@gmail.com, tel. 0726 330 355.